Glass
Att göra LCHF glass (sockerfri glass) är väldigt enkelt och blir jätte gott. Har bjudit på det vid flera tillfällen och alla har tyckt om den hittills. :)
Recept:
Ingredienser:
3st ägg
3dl vispgrädde
1st vaniljstång (valfritt)
ca 5dl bär (hallon och blåbär)
Gör så här:
Börja med att ta fram tre skålar. I den första och andra skålen separerar du äggvitan och äggulan på de tre äggen så du får en skål med äggvitor och en med äggulor. I den tredje skålen (gärna en större skål) häller du i grädden. Använder du vaniljstång så snittar du upp den på längden och skrapar ur innehållet med en sked eller kniv och har ner i grädden. När detta är gjort vispar du upp vipsgrädden med vaniljen så den blir fluffig. Därefter vispar du upp äggvitan så även den blir fluffig. Du vet att den är klar när du kan vända upp och ner på skålen och äggvitan sitter kvar i botten. Därefter vispar du även äggulan så den blir porös/krämig.
När detta är gjort tar du en slickepott eller slev och häller ner den vispade äggvitan och äggulan i grädden och rör om försiktigt så att allt blandar sig. Vill man ha vanlig vaniljglass så är glassen färdig nu och redo att ställas in i frysen. Jag vill dock gärna ha bär i min glass och häller därför i kanske 4dl hallon och 1dl blåbär eller liknande. Det beror på hur mycket bär man vill ha helt enklet så häll i som du känner för. Rör sedan runt igen så bären blandar ut sig jämnt i glassen och häll sedan ner glass smeten i en lämplig låda/bunke/form och ställ in i frysen i ca 2timmar. Ibland kan det ta längre tid beror på hur formen ser ut som man använder.
Ett tips: Läste nyligen i en glassbok att vill man få glassen så krämig som möjligt utan iskristaller i så ska man ta ut glassen minst en gång under nerfrysningen och röra om. Då ska iskristallerna krossas och glassen blir så där perfekt i konsistensen när den är färdig. Tänk också på att innan du serverar så kan det vara bra om du tagit ut den en stund före så den hinner mjukna till något.

De tre skålarna med vispad äggvita, grädde och äggula.

FÖRE EFTER
Glassen när den är blandad och upphälld i en form.

Färdig att äta! ^^
Recept:
Ingredienser:
3st ägg
3dl vispgrädde
1st vaniljstång (valfritt)
ca 5dl bär (hallon och blåbär)
Gör så här:
Börja med att ta fram tre skålar. I den första och andra skålen separerar du äggvitan och äggulan på de tre äggen så du får en skål med äggvitor och en med äggulor. I den tredje skålen (gärna en större skål) häller du i grädden. Använder du vaniljstång så snittar du upp den på längden och skrapar ur innehållet med en sked eller kniv och har ner i grädden. När detta är gjort vispar du upp vipsgrädden med vaniljen så den blir fluffig. Därefter vispar du upp äggvitan så även den blir fluffig. Du vet att den är klar när du kan vända upp och ner på skålen och äggvitan sitter kvar i botten. Därefter vispar du även äggulan så den blir porös/krämig.
När detta är gjort tar du en slickepott eller slev och häller ner den vispade äggvitan och äggulan i grädden och rör om försiktigt så att allt blandar sig. Vill man ha vanlig vaniljglass så är glassen färdig nu och redo att ställas in i frysen. Jag vill dock gärna ha bär i min glass och häller därför i kanske 4dl hallon och 1dl blåbär eller liknande. Det beror på hur mycket bär man vill ha helt enklet så häll i som du känner för. Rör sedan runt igen så bären blandar ut sig jämnt i glassen och häll sedan ner glass smeten i en lämplig låda/bunke/form och ställ in i frysen i ca 2timmar. Ibland kan det ta längre tid beror på hur formen ser ut som man använder.
Ett tips: Läste nyligen i en glassbok att vill man få glassen så krämig som möjligt utan iskristaller i så ska man ta ut glassen minst en gång under nerfrysningen och röra om. Då ska iskristallerna krossas och glassen blir så där perfekt i konsistensen när den är färdig. Tänk också på att innan du serverar så kan det vara bra om du tagit ut den en stund före så den hinner mjukna till något.

De tre skålarna med vispad äggvita, grädde och äggula.


FÖRE EFTER
Glassen när den är blandad och upphälld i en form.

Färdig att äta! ^^
Kommentarer
Postat av: linnéa
KÄRLEK!
Trackback