Upptäckter

Igår var jag på öppningsdagen av CityGross i Västerås på Erikslund. Hjälp vad mycket folk det var! jag skulle bara in för att kolla lite av nyfikenhet, var inte i nåt behov av att handla eftersom jag storhandlade i fredags. På tal om det så var det Ica Maxi i Eskilstuna jag var in på då eftersom jag hämtade upp min pojkvän där som blivit avsläppt av några kollegor på deras resa från Stockholm. Där på Ica Maxi hittade jag något som jag inte lyckats hitta på Ica Maxi hälla i Västerås, nämligen Low Carb mjölkchoklad. Köpte naturligtvis genast 2st för det är inte ofta jag har vägarna förbi Eskilstuna. Har provat nu och visst smakar det mjölkchoklad och tack vare sockeralkoholerna så är det inte många kolhydrater som tas upp av kroppen :) Rekommenderar att prova men visst tycker jag att mörk choklad är ännu godare. Ska finnas det också i Low Carb men fanns inte där.



Nu tillbaka till mitt besök på City Gross igår. Jag gjorde en väldigt trevlig upptäckt. Jag hittade mandelmjöl :) Har ingen plats hemma i min lilla kokvrå för någon mixer att mixa eget mandelmjöl med och att köpa mandelmjöl på nätet i hälsokostbutiker eller lchf butiker är inte det billigaste så jag har tvingats skippa alla såna recept där man använder sånt. Nu har jag alltså hittat det fast under namnet Riven Mandel.

Kunde inte hålla mig längre än till idag med att få prova mitt nyinköpta mjöl så jag googlade runt och hittade en blogg som hade ett recept på Mandelbröd taget från Anna Hallens kokbok "LCHF - Husmanskost". Tyckte andra recept jag hittade verkade så "svampiga" i koncistensen men det här verkade okej plus att det skulle gå väldigt fort att göra det och jag var ju hungrig så jag satte igång. Det visade sig vara SUPER GOTT!! :) Lätt var det också hehe. Tänkte dela med mig av det för den som vill prova, tog bara ca 2min att göra "degen" och sen 2,5min totalt att grädda brödet sen var det klart ^^



Recept på Mandelbröd:

1 ägg
25g smält smör
1dl mandelmjöl
1msk krossade linfrön (valfritt)
1krm salt

1. Börja med att vispa upp ägget så det blir lite skummigt.
2. Smält smöret och häll sedan ner i det vispade ägget.
3. Blanda ner linfrön, salt och mandelmjöl.
4. Häll ut smeten/degen på en stor tallrik och bred ut den lite extra om du vill så det blir stort och runt.
5. Lägg in i mikron och grädda på högsta effekt i 2min. Ta ut och vänd brödet och grädda 30 sekunder till.
KLART!

Rekommenderar verkligen att ge det en chans, du kommer inte att ångra dig :)




Det var allt för närvarande, kan hända att det kommer ett till inlägg med recept på Bounty sen om jag kommer till skott att prova göra det och det blev lyckat ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0