Godaste LCHF brödet jag ätit

Har de senaste dagarna tittat runt på lite lchf recept och känt mig i bakartagen. Hittade då ett recpet på ett bröd som hette Pones på matklubben.se av joolsbuddy. Jag är alltid så skeptisk när jag läser lchf recept på bröd och bakverk och hade inte speciellt höga förväntningar. Provade ett recept på cookies förra helgen och de blev katastofalt äckliga men det här receptet på Pones höll verkligen måttet! Det godaste lchf bröd jag ätit och ett av de godaste bröd över lag om jag räknar in vanligt bröd också :) Smakar ungefär som scones, jätte goda!



Här är receptet för den som är intresserad av att prova:


Ingredienser:

3dl pofiber
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Lite salt
250 g kesella
1 ägg
50 g smält smör
Grädde (ca ½-1 dl)


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält 50 gram smör. Blanda ihop torrvarorna.

3. Fördela torrvarorna i Kesella.

4. Blanda i ett ägg, därefter det smälta smöret och grädden.
Låt det stå så fiberhusken får svälla i 10-15 minuter (annars kan du få magknip).

5. Knåda ihop 6 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

6. Grädda i ca 15-20 minuter i mitten/nedre delen av ugnen.


Bild kommer senare när jag får koll på hur man gör med min nya telefon för att få över bilderna till datorn :P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0