Riktiga kokosbollar

Mer riktiga kokosbollar får man leta efter då dessa endast innehåller kokos och inget havre, perfekta lchf bollar alltså ;) Har inte tänkt på tidigare att man kan göra dem så här utan har bara sett recept på chokladbollar med nötter i. De här fick jag inspiration till på en annan blogg men har gjort lite som jag själv tyckte var bra och resultatet blev riktigt lyckat. De smakar som vanliga choklad/kokosbollar, de man brukar göra med havre i.



Ingredienser:

100g smör
1msk sukrin/sötning
1tsk kallt kaffe (om man vill, jag hade det inte)
ca 3dl kokos (man får prova sig fram tills man får den konsistens man gillar)
1msk grädde.
2msk kakao


Gör så här:

Man blandar ihop det som man gör med vanliga kokosbollar.
1. Blanda smöret med sötningen.
2. Blanda i kokos.
3. Tillsätt grädde och eventuellt kaffe.
4. Häll i kakao och blanda väl så hela massan får en jämn färg och rulla ihop till bollar och rulla i lite kokos.
5. Ställ in i kylen och låt de kallna och stelna någon timme.

Väldigt goda blev de som sagt så prova gärna :) Rekommenderas.

Äppelpaj / Smulpaj

Jag kom i bakartagen idag så jag testade göra äppelpaj under eftermiddagen. Den blev riktigt lyckad måste jag säga, kanske inte smakade exakt som vanlig smulpaj men den var minst lika god :)





Här är receptet:

Ingredienser:

2-3st äpplen
50g smör
1,5dl kokos
1-1,5dl mandelmjöl
1 ägg
kanel

Gör så här:

1. Skiva äpplena i tunna skivor och lägg dem i en smörad form.
2. Strö över kanel över äpplena.
3. Smält smöret, vispa därefter ihop med ägget.
4. Blanda ner kokos och mandelmjöl så det blir en grynig massa.
5. Sprid ut smeten över äpplena i ett tunt lager och ställ in i ugnen på 200grader i ca 20min.

Tips: Vispa till grädde med vaniljpulver att ha till istället för vaniljsås.

Varsågod och njut, hoppas det smakar!


Godaste LCHF brödet jag ätit

Har de senaste dagarna tittat runt på lite lchf recept och känt mig i bakartagen. Hittade då ett recpet på ett bröd som hette Pones på matklubben.se av joolsbuddy. Jag är alltid så skeptisk när jag läser lchf recept på bröd och bakverk och hade inte speciellt höga förväntningar. Provade ett recept på cookies förra helgen och de blev katastofalt äckliga men det här receptet på Pones höll verkligen måttet! Det godaste lchf bröd jag ätit och ett av de godaste bröd över lag om jag räknar in vanligt bröd också :) Smakar ungefär som scones, jätte goda!



Här är receptet för den som är intresserad av att prova:


Ingredienser:

3dl pofiber
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Lite salt
250 g kesella
1 ägg
50 g smält smör
Grädde (ca ½-1 dl)


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält 50 gram smör. Blanda ihop torrvarorna.

3. Fördela torrvarorna i Kesella.

4. Blanda i ett ägg, därefter det smälta smöret och grädden.
Låt det stå så fiberhusken får svälla i 10-15 minuter (annars kan du få magknip).

5. Knåda ihop 6 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

6. Grädda i ca 15-20 minuter i mitten/nedre delen av ugnen.


Bild kommer senare när jag får koll på hur man gör med min nya telefon för att få över bilderna till datorn :P


RSS 2.0